Temat: [Focus 2011-2014] Detale użytkowe w wersji Titanium
View Single Post
Stary 14-03-2015, 21:21   #120
eczek33
ford::amateur

Imię: Jarek
Model: Focus mk3
Silnik: 1.0 ecoboost 100KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Detale użytkowe w wersji Titanium

Cześć wszystkim! Też mam pewne wątpliwości co do klimy. Pamiętam że w lecie miałem wrażenie że słabo chłodzi, ale ASO "SZUMILAS" (nigdy tam nie jedźcie) niby sprawdzili i wydali mi pismo, że temp. na 3 biegu dmuchawy wynosi 2 stopnie na kratce środkowej. Po prostu spuścili mnie na drzewo. Dzisiaj zrobiłem pomiary przy temp. na dworze 3 st.C. i wydaj mi się, że klima w moim aucie raczej nie działa prawidłowo i jak się zrobi cieplej około 20 stopni to zanim w aucie się wystudzi to minie wieczność. Mianowice: temp. na wylocie z kratki centralnej na twarz 14 st.C, po 13 minutach pomiaru i jeździe, drugi pomiar u wylotu na podszybiu 9,1 st.C po 10 minutach i kolejnych 5 km przejechanych. Ostatni pomiar z lewej strony z zamkniętymi pozostałymi kratkami 15,1 st.C. Mam jeszcze drugiego 10 letniego fokusa i tak jak dam nadmuch na szybę to mam szron od wewnątrz po chwili, a w nowym rocznym aucie lekka bryza. Co myślicie? Do serwisu jadę we wtorek, to opiszę co mi znowu za kit będą chcieli wcisnąć. Tym razem MULTEXIM Katowice.

Bump:
eczek33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem