View Single Post
Stary 15-03-2015, 18:34   #1
Kozucha
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Focus MK1
Silnik: 1,4
Rocznik: 1998
Domyślnie Ford Mondeo MK4 2.5 T lub 2.0 benzyna.

Witam serdecznie jestem nowy na forum więc za wszelkie wpadki przepraszam. Przyszedł czas że trzeba zmienić samochód na coś większego z powodu rozrastającej się rodziny a i Focus robi się jakby starawy. Planuje zakup Forda Mondeo MK4 2,5 T lub 2,0 benzyna , diesel odpada chociaż miałem okazje się przejechać 2 litrowym MK 4 i miło mnie zaskoczył. Marzy mi się Mondek z silnikiem 2,5 T ponieważ ostatnie 2 auta miałem z małymi silnikami a przy ciężkiej nodze takie auta ani nie są ekonomiczne ani przyjemne do prowadzenia, szczególnie kiedy z 4 osobami na pokładzie trzeba coś wyprzedzić. Jestem na etapie przeglądania ogłoszeń i wpadło mi w oko ostatnio coś takiego
http://otomoto.pl/ford-mondeo-mk4-ti...C23687801.html
Samochód odpowiada mi prawie pod każdym względem wygląd, wyposażenie cena, może przebieg spory 202 tyś i lekko zagnieciony tylni zderzak ale to przecież 7 letnie auto. Jutro będę dzwonił pytał o więcej szczegółów oraz VIN. Jednak już teraz coś mi nie gra, mianowicie czujniki parkowania są inne niż na wszystkich innych Fordach jakie widziałem ponadto auto jest z Francji a słyszałem od kogoś że modele z Francji nie mają podgrzewanej przedniej szyby na czym mi zależy , nie wiem bujda czy fakt.
Może ktoś z was oglądał ten model lub wie coś na jego temat , ja mam ponad 260 km więc nie chciałbym jechać na próżno.
Ogólnie wybór aut z silnikiem 2,5 T nie jest duży a ja dodatkowo mam ograniczony budżet , jeśli będzie bardzo ciężko ze znalezieniem czegoś sensownego będę szukał modelu z 2.0 litrowym silnikiem jednak serce póki co mówi ,, proszę 2,5"
Jeszcze jedno pytanie czy jest sens sprowadzania z zagranicy auta z silnikiem 2,5 T. Rozmawiałem z dwoma handlarzami i powiedzieli że nie sprowadzają takich aut bo się im to nie opłaca ze względu na wysoki podatek. Może ktoś z was sprowadzał takie autko i wie jak to wygląda dostępność egzemplarzy i przede wszystkim koszty sprowadzenia.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Kozucha jest offline