Temat: [Focus 2011-2014] Oznaki zużycia w nowym aucie?
View Single Post
Stary 17-03-2015, 08:47   #4
nori76
ford::advanced

Model: Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 1.0 Ecoboost Hybrid 125 KM
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Oznaki zużycia w nowym aucie?

Cytat:
Napisał mfraczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powinienem się martwić czy to po prostu tak ma być?
Nie sądzę by wydobywające się skrzypienie czy głośna praca były normalne. Masz jednak gwarancję więc walcz. Sedno w tym byś trafił na doradcę bez niewykrytej wady słuchu no i takiego który chce pomóc. Ja na swoim przykładzie nie mam dobrych doświadczeń z ASO (pewno na palcach jednej ręki policzyć tych co mają je dobre). Mniej więcej też po pół roku użytkowania, po awanturze wymienili magiel (normalnie nic nie słyszeli, nawet w testowym aucie tak samo dzwoniło więc byli przekonani że tak jest ok - po wymianie cisza), a stuki przy zmianie biegu (1na2na3)niestety towarzyszą mi do dziś od tamtego czasu (wg doradcy to normalne dźwięki wydobywające się z układu napędowego - różnymi, nawet wehikułami miałem mniejszą bądź większą przyjemność sterować, ale pierwszy raz spotykam się z takimi dźwiękami więc zwyczajnie nie akceptuję tych wyjaśnień od doradcy).
Reasumując kolego, to nie zużycie, a wady ukryte do których nikt się zwyczajnie nie przyzna.
nori76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem