View Single Post
Stary 17-03-2015, 09:49   #43
J@colo
ford::professional

Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
Domyślnie Odp: "Biała" lista warsztatów w Wielkopolsce

Cytat:
Napisał mmich Zobacz post
AUTO-AXEL Jerzy Grycza
ul. Żegockiego 15

Warsztat specjalizuje się w Fordach. Solidnie i po rozsądnych cenach.
Po przeczytaniu tego postu ostatnio wymieniałem u nich rozrząd w moim 1,6TDCI. Ogólnie ok - auto chodzi ale... w domu zorientowałem się, że płynu chłodniczego nie uzupełnili... albo uzupełnili za mało... płyta pod silnikiem źle przykręcona... czasami mam wrażenie, że powyżej 3tyś obrotów z komory silnika wydobywa się dziwny dźwięk (ale to może być moje przewrażliwienie). No i cena okazała się 100zł wyższa niż to wynikało z telefonicznych ustaleń ale to akurat można uzasadnić cenami oryginalnych części (tylko jak to zweryfikować...).
Dokładnie też znalazłem pochlebne opinie na temat tego warsztatu i może kiedyś tam było ok, ale o ile z fokusami dają sobie rade to z galaxy po prostu komedia. Wymieniali upg po tym zabiegu silnik przerywał, oddałem auto na regulacje pompowtrysków, okazało się że nie były wyregulowane mimo że przecież je wykręcali do planowania głowicy. Auto dalej kulało chociaż było lepiej, okazało się że dwie świece żarowe są kompletnie luźne a z jednej był zaciek i po tym się kapnąłem. Niepotrzebne naciąganie na koszty, pan nadworny elektronik uparł się na wymianę listwy pompowtrysków bo fakt sam zgłaszałem że są błędy na 3 cylindrach, po wymianie błędy jak były tak są a niestety wiązkę można tylko kupić a aso więc niepotrzebne koszty a sprawdzanie na zasadzie wymiany części może się uda może nie to każdy g.... potrafi. Cena o kilka stów wyższa niż umowna, więc radził bym się zastanowić zanim oddacie tam auto.
J@colo jest offline   Odpowiedź z Cytatem