View Single Post
Stary 17-03-2015, 21:15   #1
okotdi
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: FOCUS
Silnik: 1.6 TDCi 109KM
Rocznik: 2005
Exclamation Wstawienie DPF. Czy zgodzić się na regenerowany?

Witam.

Zakupiłem Foczkę rok temu w Pewne-używane w Fordzie i od początku mam z nią problemy. Wg mnie wszystkie usterki spowodowało nieumiejętne usunięcie DPF ale do tej pory serwis twierdził, że nie ma to wpływu ale ja wiem swoje.
Z resztą Heko, bo go w końcu odwiedziłem jak i panowie z V-Tech w KRK stwierdzili, że jeśli w serwisie mówią mi takie rzeczy to znaczy tylko jedno.
Że są idotami i nie powinni mieć autoryzacji Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystkie naprawy robili na swój koszt więc mi to zwisało.
No ale ileż można?
Samochód w tej chwili ma niecałe 90KM i 130Nm przy 1700 obr/min gdzie powinno być 109KM i 240Nm przy 1700 obr/min.
Po 9 naprawach nerw mnie puścił i zgodziłem się na ostateczną naprawę a jeśli to nie pomoże chcę odstąpić od umowy.
Chociaż nie obędzie się chyba bez sądu bo ASO twierdzi, że mogą odkupić ale tak naprawdę wtedy będę w plecy w 3 du...
Serwis twierdzi, że jak mi wstawią DPF i poprawią ustawienia komputera będzie ok.
Z tym, że chcą wstawić DPF używany po regeneracji.
I tutaj docieram do sedna. Czy zgodzić się na używany DPF czy upierać się przy nowym?

Jeśli jest ktoś na Forum, kto mógłby udzielić mi jakichś porad prawnych proszę o PW. Mogę przedstawić całą sytuację bo przez 13 miesięcy jak Foczka jest moją własnością 4 miesiące łącznie spędziła w serwisie Forda

Pozdrawiam
okotdi jest offline   Odpowiedź z Cytatem