View Single Post
Stary 18-03-2015, 18:59   #55
spławik
ford::average

Model: S-Max
Silnik: 2,2 DuraTorq
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Porsche Cayenne - cena używanych już nie odstrasza

Cytat:
Napisał RIDŻ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym się w takie auta nie pchał..... kiedyś jak byłem młodszy to pchałem się w takie wynalazki... typu S-classe..... czort z tym że kupiłem za 70 tys ale ceny części zostają takie same.. zawias 15 tys zł z pompą od airmatic-a (nie wiem ile teraz to kosztuje ale kilka lat temu takie ceny były) Odkąd kupiłem Mondka to powiem wam że nie chce innego. Ewentualnie w tym roku może go zamienie na MK5 a potem MK6 itd..... ceny serwisu śmieszne , ceny części to samo a frajda z bezawaryjności fajna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S Jeżeli tak bardzo chcesz już suv-a to polecam tylko i wyłącznie z autopsji Infiniti FX35/45. Pozdrawiam
Zgadzam się, miałem BMW 7er. i w tej chwili wybrałbym nowego Forda raz jeszcze.... ale mi samochód służy do jeżdżenia a nie do stania w garażu.
Jeżeli ktoś chce zrobić Porsche 3-5 tys rocznie to w sumie czemu nie... nawet mu klocki starczą na 10 lat, opony tez na 10 lat....
Porównując auta: Ford z Porsche które nawijają kilometry pow 40 tys rocznie to Porsche zjada Cię finansowo w rok dwa.
Ekonomia i zdrowy rozsądek kończy się na segmencie D "normalnych" samochodów Ford, VW, Skoda itp (do których nie zaliczam np Merca, BMW bo to są marki premium ).
Marki premium mają politykę wysysać kasę z portfela Klienta nie tylko w momencie zakupu ale przez cały okres eksploatacji. Jeżeli ktoś się łudzi że kupi nowego/użuwanego Merca, BMW, Porsche i będzie serwisował w cenie Fiata, Forda to się grubo myli ;-) taki lajf...