View Single Post
Stary 18-03-2015, 21:20   #873
darmondeo1
ford::amateur

Imię: Darek
Model: c-max
Silnik: 2,0 Tdci
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Biner: zamówiłem właśnie u Drywy w Gdańsku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pojechałem, obejrzałem przejechałem ok. 50 km, dla mnie super. D5 Summum, czarny, przejechane 700km - odbieram w przyszłym tygodniu.
W "szczecińskim" Volvo jeżeli chcesz wziąć leasing obcy, podnoszą cenę o ok. 1,1-1,5% (a swój mają droższy o ok. 2,5% w stosunku do tego co wziąłem), u Drywy nie było tego problemu. Nie ma za bardzo dyskusji o cenie, próbowałem różnymi "kanałami", mega sztywne stanowisko (mam na mysli Szczecin). Chciałem dołożyć przyciemniane szyby, w Szczecinie chcieli skasować 3500 zł, w Gdańsku 2200 zł.
Skusiło mnie przede wszystkim to, że mam ratę leasingową o ok. 650 zł (netto) wyższą w stosunku do Mondeo. Oczywiście ubezpieczenie wyższe.

Oczywiście przejechałem się testowo MK5 bo napaliłem się strasznie na to auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jednak pozycja kierowcy, do której przyzwyczaiłem się w C-maxie, całkiem inna, nie moja bajka. Widoczność w tylnym lusterku w stosunku do poprzedniego auta, mikroskopijna (pewnie po jakimś czasie przyzwyczaiłbym się). Ważnym aspektem była dla mnie przymiarka do fotelików dziecięcych: MK5 i XC60 praktycznie to samo. No i ta nieszczęsna nawigacja w języku angielskim, sami pracownicy salonów mówią, że to olewanie klientów. Jednym pasuje, mi nie. Wolny wybór.

Rozważałem jeszcze S-maxa, ale przód ala Aston do tego auta wogóle nie pasuje (moim skromnym zdaniem). Mondeo - inna para kaloszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. moim zdaniem przód jest czadowy i jeszcze ten czerwony kolor.
W XC60 będę uboższy o kamerę cofania, aktywny tempomat, alcantarę, okno dachowe. Przyznam, że troche obawiałem się skrzyni automatycznej, tzn. mojej przesiadki z manuala, ale strach ma wielkie oczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeździ się super. a przełączenie skrzyni na tryb sportowy, jakbyśmy nagle znaleźli sie w innym aucie, niesamowity power ..... i niesamowite spalanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przyznam szczerze, że codziennie zaglądam do Waszego wątku, żeby poczytać na jakim etapie, w wyborze auta, jesteście Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Spławik: silniki D5 są już od jakiegoś czasu w ofercie Volvo i są bardzo chwalone. Te całkiem nowe 4-ro cylindrówki i skrzynie to faktycznie nowość.

Ostatnio edytowane przez darmondeo1 ; 18-03-2015 o 21:22 Powód: edycja
darmondeo1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem