Cytat:
|
Biner: Spławik: silniki D5 są już od jakiegoś czasu w ofercie Volvo i są bardzo chwalone. Te całkiem nowe 4-ro cylindrówki i skrzynie to faktycznie nowość.
|
Teraz D3, D4 i niedługo D5 to te same konstrukcje 4 cylindrowe różniące się mocą.
Jeżeli wziąłeś stare D5 5 cylindrowe to wypas. PAMIĘTAJ, wymiana oleju w automatycznej skrzyni co 40-60 tys i nie słuchaj się serwisu że olej jest dożywotni ;-)))
Bump:
Cytat:
|
S80 to stary trup, chyba bym się nie zdecydował...
|
... pewnie ... mi pasuje konserwatywny wygląd.
Bump:
Cytat:
|
Ja czytałem że wydawanie komend jest w języku angielskim, nie wiedziałem że naviguję też po ang.
Bump: ale po liftingu będzie inny system sync 3
|
Pisałem już:
Teraz wszędzie jest SYNC2, w MK5 również.
SYNC2 ma menu na monitorze po polsku ale nawigacja gada po angielsku i jak używasz komend głosowych to tez naucz się dobrze angielskiego... zresztą tak samo jest w NX-ach SD Blaupunkta w MK4.
SYNC3 będzie dla wszystkich fordów w 2016r.Czy będzie miał polski język, tego nie wiemy.
SYNC2 - dostawca Microsoft
SYNC3 - dostawca BlackBerry
Bump:
Cytat:
|
Tak przekazywali mi w Fordzie (zresztą w ulotce napisane jest to samo), nawigacja mówi w języku angielskim, zmiana na polski przewidziana jest podczas liftingu.
|
Volvo jest jedną z niewielu firm oferujących usługę aktualizacji map przez cały okres eksploatacji samochodu. Od roku modelowego 2015, podobnie jak to jest w przypadku modeli S60/V60/XC60* z roku modelowego 2014, możliwe będzie regularne pobieranie najbardziej aktualnych map online. ;-)))