View Single Post
Stary 20-03-2015, 08:46   #685
chemia
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo / Transit
Silnik: 2,0 TDDi (115) / 2,2TDCI (115)
Rocznik: 2002 / 2009
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Wiem że transit jest wygodny ale chodzi mi też o prestiż. Jak pojade na spotkanie i wysiąde z transita to będę wyglądał jak bym wysiadł z ciężarówki, wysiadając z vito wydaje mi się że wygląda się bardziej jak panicho. Sam latałem takim transitem po całej polsce czasem po 400-500km trasy i zawsze chwaliłem że jest wygodny ale zastanawiam się czy nie kupić już czegoś nowszego. Boje się jednak o awaryjność tego co będzie ładniejsze i szukam kompromisu. Boje się też że jak wrzucę dwie palety po 500-700kg do środka to taki vito czy t5 zacznie się prowadzić jak pijany a wiem że transit jeszcze jako tako jedzie z takim obciążeniem. Transita jestem najbardziej pewny dlatego że wiem że to jest już bus a nie dostawczy vanik. Pytanie czy wersja t280 nie ma slabszego zawieszenia od np. t330? Szerokość jest nie dużo większa transita od t5 i vito, ok 7cm zaledwie z tego co wyczytałem, wysokość- przy vito jest różnica bo ma tyl napęd i stąd wyżej podłoga, t5 1,9 ma naped na przod wiec tu tez juz jest wyzej. Myślę jeszcze o Scudo bo ma opinie bardzo ekonomicznego. ogolnie jak patrze to wydaje mi sie jakby transit byl wiekszy mimo wszystko od tych pozostalych a nie chce sie wpakowac w cos za malego

Bump: ooo... znalazlem cos ciekawego. Pytanie czy ktos mial taki motor (bo jakis slaby) i czy warto taki brac? slyszalem troche zlych opinii o 2,2 tzn PUMA który nie wytrzymuje dużych obciążeń, wypalają się tłoki, pękają jakieś elementy itd... http://otomoto.pl/ford-transit-T4867980.html
chemia jest offline   Odpowiedź z Cytatem