Odp: 2.0 TDCI szarpanie w trakcie stałej prędkości.
Robisz to w dwie osoby tak jak odpowietrzanie hamulców - jedna osoba pompuje pedałem sprzęgła a druga odkręca odpowietrznik.
Odpowietrznik znajduje się (jak stoisz przodem do samochodu ) po prawej stronie na dole na skrzyni biegów - jest taki nietypowy można na niego założyć wężyk końcówka wygląda jak odpowietrznik przy kołach. Tu odpowietrznik jest taki jakby plastikowy (takie pokrętlo ). Ja nie zakładałem wężyka tylko puszczałem płyn na podłożoną szmatkę bo jest tam bardzo mało miejsca. Odpowietrzanie wygląda następująco osoba pompuje sprzęgłem tak z trzy razy i trzyma wciśnięty pedał ty teraz odkręcasz odpowietrznik obrót tak o około 120 stopni aż poleci płyn następnie zakręcasz i osoba znowu podpompuje i trzyma i tak kilka razy aż będzie leciał czysty płyn - pamiętaj dolewaj płyn w zbiorniczku żeby nie zapowietrzyć całego układu - mam nadzieję że wytłumaczyłem jasno jakby coś to pisz i daj znać czy pomogło odpowietrzanie - u nie leciał syf z płynem dopiero przy piątym odkręceniu był czysty i jak na razie nie ma szarpanie.
|