OO!! ja chce takie felgi! W sumie troche olejnicy, paski na maske, koła i już było by "prawie" to samo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do drzwi i klapki wlewu to te klapki sa awaryjne. Sami mielismy w poprzedniku taka niedomykajaca sie. Chyba ten cycek pekl co blokuje z centralnym klapke i po kolejnym roku klapka zupelnie sie urwala. Drzwi na zdjeciu sa niedomkniete moze nawet dlatego ze przed chwila do robienia zdjecia byly otwarte i tylko ktos je przymknal. Pytalem wlasciciela i mowil ze jest wszystko ok blacharsko. Tylko hamulce i jakis tam przewod. Jest bardzo tani i tu sie boje ze to jakis syf. W tym tygodniu pojade go chyba zobaczyc bo bede w okolicach. Co do porownania z vito to mam dziwne wrazenie jakby vito i t5 byly mniejsze choc z wymiarow z google wynika ze sa to zaledwie centymetry. Wydaje mi sie ze transit jest bardziej kanciasty i stad wydaje sie wiekszy. Mimo wszystko jezdzilem poprzednio zawsze transitami i mam sentyment do tego auta mimo strachu przed silnikiem. Jesli wystarczy jezdzic nim normalnie bez szalenstw to wystarczy uwazac. Majac tone na pace i tak nie jezdzi sie jak sportowka bo na zakretach towar mozna poobijac. Mam nadzieje jednak ze te 120gonic nim bez strachu mozna? Ile wogole taki pali? ktos ma taki motor w tak malej budzie?
P.S. ten busik ladny od AgaZet ma na tych drzwiach T330 - czy to nie zbyt duze oznaczenie jak na busa? ja ogladalem tej wielkosci dostawcze i 90% to byly T280
Pozdrawiam