View Single Post
Stary 21-03-2015, 20:45   #1
christtoph
ford::average

Imię: Christoph
Model: Ford Focus 1.8 ghia 16v kombi
Silnik: zetec 1.8 l 16 v
Rocznik: 2000
Domyślnie jakiej firmy zastapic oryginalny krokowiec forda

ze względu na cene oryginalu musze kupicv krokowiec innej firmy, co zadziała ?

od nowości problem był z przepustnica, krzywy walek scieral tasme w potencjometrach teraz zalozona inna ale problem obrotow narosl po ostatnich wymianach sprzegla kompletnego wraz z pompa i teraz rozrządu . Był serwisant i zrobil testy , stale bledy na potencjometrze przepustnicy bo ten pozostal po poprzedniej przepustnicy, wlasnie kupiłem znow oryginala i wymienie.
Drugi staly blad to krokowiec, napiecie podczas pracy nie zmienia się wiec wynik wyszedł ze nie działa wcale, wyjalem to akurat dziś sam, wyczyscilem,popsiukalem odczekałem i zalozylem , poszalał ,poszalał i się uspokoil , jednak po oględzinach stwierdziłem ze się nie domyka i zatarty jest w cewce bo ciagle ma przedmuch , troszkę docisnalem kilka razy i recznie dal się zamknąć ale jutro dopiero na testach ponownych wyjdzie czy działa, ale raczej wymienie dziada na nowy....
No i tu pytanie ale oczekuje sparwdzonej odpowiedzi czy ktoś uzyl innej firmy krokowca i jezdzil na nim długo , innej niż fordowy. Robie miesięcznie 3 tysi km i potrzebuje dobrego ale oryginaly masakra cena???? po prostu po tych wszystkich naprawach dopiero sa naprawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak zawsze zresztą .
christtoph jest offline   Odpowiedź z Cytatem