Cytat:
|
Bump: Czy te regulatory oznaczają nawiew na tył pasażerski? I czy to jest tylko nawiew czy klima też:
http://i.ebayimg.com/00/s/NDgwWDY0MA==/z/iY8AAOSw-W5U0jzz/$_1.JPG
|
To są regulatory do tylnego zespołu nagrzewnicy. Jedną gałką reguluje się temperaturę, drugą intensywność nawiewu. Tylny zespół nagrzewnicy może mieć także klimę - ale nie musi.
Jeżeli ma klimę, to włącza się ją razem z przednią klimą gałką na desce.
I teraz: jeżeli nie jest włączony nawiew powietrza tymi regulatorami tylnej nagrzewnicy - to klima z tyłu nie chłodzi, działa tylko z przodu. Jeżeli włączy się nawiew z tyłu - zaczyna wiać klimatyzowane zimne powietrze z górnych nawiewów. Można jednocześnie dodać ciepłe powietrze - taka mieszanka skutecznie likwiduje zaparowanie szyb w tylnej części kabiny (klima wysusza powietrze). Klima z początku wydaje się słaba, ale już po kwadransie pasażerowie błagają o zmniejszenie jej intensywności. Wtedy też przydaje się możliwość delikatnego dodania ciepła...
Przełączenie na całkowicie ciepłe powietrze przełącza nawiew z górnych otworów na boczne z prawej strony pod oknami.
Jest trochę kłopotów z tym ustrojstwem (tzn zespołem tylnej nagrzewnicy i z przewodami płynu chłodniczego oraz klimy, które idą pod samochodem - razem cztery długie rurki) - ale coś za coś...
Co do webasto (w rzeczywistości Eberspacher) - wodne webasto jest w naszym klimacie wspaniałym urządzeniem - bo bez niego w mróz auto jest stale niedogrzane i dopiero szybka jazda po szosie ponad 120 km/godz przez pół godziny dogrzeje silnik i wnętrze. W mieście nie ma szans na to. Dlatego wodne webasto jest takie dobre - dogrzewa wpierw silnik, czyli także wnętrze. Ma zegar, który może uruchomić urządzenie samoczynnie, rano na parkingu przy dużym mrozie wsiadasz do auta z nagrzanym silnikiem. Ogrzewanie działa od razu. Poezja!
Niestety - prawie nie ma zwykłych osobowych Transitów z webasto, czasami są w Tourneo, natomiast bardzo często występuje w wersji Euroline.
Może Euroline ci odpowiada? To tylko 7 miejsc siedzących, ale masz możliwość spania, jest stolik, cztery kapitańskie obrotowe fotele, lodówka - idealne auto do dłuższych podróży dla rodziny.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat...=EXPORT&noec=1
Tak szczerze mówiąc - jeśli jeszcze kupię Transita - to chyba właśnie Mk7 Euroline...
Webasto powietrzne ogrzewa tylko kabinę, nie dogrzewa silnika.
---------------------------------------------------------------
Ten
z twojego linka ma WEBASTO STANDHEIZUNG - ale niestety nie wodne, nie montowane fabrycznie. Czasami ASO dokładają webasto powietrzne - to ten przypadek. Poznać można po zegarze sterującym i jego lokalizacji. Wodne ma zegar na desce nad radiem, zamiast tego szerokiego ale niskiego schowka na samej górze... W podanym wyżej linku jest Euroline z takim właśnie sterowaniem wodnego webasto.
Natomiast ten z twojego linka ma zegar przyczepiony zdaje się nisko, pomiędzy stacyjką i dźwignią zmiany biegów.
Auto chyba miało lakierowane niektóre elementy, widać różne odcienie. Nie trzeba się tym przejmować od razu, np mój był już cały naokoło lakierowany kilka razy - a to wszystko niewielkie, głupie stłuczki. No i to są tylko zdjęcia - mogą być mylące.
Moc silnika 115KM - wystarczy, ale warto do jazdy w trasach mieć więcej. I ja lubię mocnej przyciemniane szyby (takie mam) - ten ma tylko lekko przyciemniane. Ma mały przebieg...
Generalnie - podoba mi się.