Cytat:
|
Jak wyregulować luz zaworów bez wałków?Myślę ,że coś ci się pomyliło
|
Nie nie pomyliło mi się, jak nie wiem to nie pisze, albo piszę ze nie wiem ale wydaje mi sie itp. Jak wiem to pisze jak jest i jak powinno być.
Cytat:
|
Jak masz zamiar sprawdzić ten luz bez wałka?
|
Piszemy o regulowaniu luzu, a nie jego sprawdzaniu. czytanie ze zrozumieniem.
Cytat:
|
Ja regulowałem luz zaworów w 1.8 diesel bez zdejmowania wałka.
|
Być może w Ursusie C330 też tak jest, ale nie wiem. Za to wiem że w ogarze 200 z silnikiem Jawa 50 luzu zaworowego sie nie reguluje wogole.
Bump:
Cytat:
|
A kto powiedział,że do wymiany podkładek na szklankach trzeba wyjmować wałki.
|
NIKT bo nikt nie mówił o wymianie podkładek na szklankach, tylko regulacji luzów w silnikach duratec 1.8-2.0 i wyjmowaniu szklanek. Najpierw coś wiedz późniejdyskutuj.
Cytat:
|
Poza tym benzynowe silniki Mondeo mk3 maja hydrauliczną regulację luzu zaworowego.
|
Jasne, ale które. V6 owszem, R4 nie.
Bump:
Cytat:
|
Jeśli mowa o mk3 to są wogóle dostępne jakieś zamienniki ?
|
Podobno tak (niby ok 25 zł/szt), ale to informacja od klienta, nie sprawdzona jeszcze przeze mnie.
Cytat:
|
Druga kwestia to jaki silnik jest w tym fordzie z rocznika wychodzi, że duratec a nie zetec jak piszę autor tematu
|
No właśnie nie jestem pewien, stąd moje wątpliwości i dywagacje. Mazda Tribute z tych lat ma na pewno DURATEC HE, i sądzę że Maverick też, ale nie wiem, trzeba foto z pod maski albo sprawdzić w dobrym katalogu. W pracy zerknę w serwisowke forda, przydał by sie nr VIN