Temat: [Mondeo 2000-2007] Regulacja zaworów w silniku 2,0 16V
View Single Post
Stary 23-03-2015, 08:26   #14
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Regulacja zaworów w silniku 2,0 16V

Cytat:
Napisał Robert_Taki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak wyregulować luz zaworów bez wałków?Myślę ,że coś ci się pomyliło
Nie nie pomyliło mi się, jak nie wiem to nie pisze, albo piszę ze nie wiem ale wydaje mi sie itp. Jak wiem to pisze jak jest i jak powinno być.
Cytat:
Napisał Robert_Taki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak masz zamiar sprawdzić ten luz bez wałka?
Piszemy o regulowaniu luzu, a nie jego sprawdzaniu. czytanie ze zrozumieniem.
Cytat:
Ja regulowałem luz zaworów w 1.8 diesel bez zdejmowania wałka.
Być może w Ursusie C330 też tak jest, ale nie wiem. Za to wiem że w ogarze 200 z silnikiem Jawa 50 luzu zaworowego sie nie reguluje wogole.

Bump:
Cytat:
A kto powiedział,że do wymiany podkładek na szklankach trzeba wyjmować wałki.
NIKT bo nikt nie mówił o wymianie podkładek na szklankach, tylko regulacji luzów w silnikach duratec 1.8-2.0 i wyjmowaniu szklanek. Najpierw coś wiedz późniejdyskutuj.
Cytat:
Poza tym benzynowe silniki Mondeo mk3 maja hydrauliczną regulację luzu zaworowego.
Jasne, ale które. V6 owszem, R4 nie.

Bump:
Cytat:
Napisał rustin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli mowa o mk3 to są wogóle dostępne jakieś zamienniki ?
Podobno tak (niby ok 25 zł/szt), ale to informacja od klienta, nie sprawdzona jeszcze przeze mnie.
Cytat:
Napisał rustin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga kwestia to jaki silnik jest w tym fordzie z rocznika wychodzi, że duratec a nie zetec jak piszę autor tematu
No właśnie nie jestem pewien, stąd moje wątpliwości i dywagacje. Mazda Tribute z tych lat ma na pewno DURATEC HE, i sądzę że Maverick też, ale nie wiem, trzeba foto z pod maski albo sprawdzić w dobrym katalogu. W pracy zerknę w serwisowke forda, przydał by sie nr VIN

Ostatnio edytowane przez Rafał A.(antek) ; 23-03-2015 o 08:37
Rafał A.(antek) jest offline   Odpowiedź z Cytatem