View Single Post
Stary 23-03-2015, 11:32   #57
sonar3344
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to nie masz?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przecież każde Mondeo MK4 ma pełnego Isofixa.
Cytat z instrukcji:
"Punkty mocowania taśmy dla fotelików dziecięcych z górnym pasem znajdują się za skrajnymi tylnymi siedzeniami"
I załączam grafiki gdzie one są. Według instrukcji fotelika MDO było wpisane jako w pełni kompatybilne, generalnie większość aut po 2006 roku.
Do Pasa górnego można też wykorzystać punkt mocowania bagażu w kufrze.
.
@boncio Ja właśnie też mam dylemat odnośnie kotwicy do pasa "TOP TETHER" Przejrzałem instrukcję mojego MK4 i znalazłem dokładnie taki obrazek jak załączyłeś powyżej. No i u mnie generalnie są w bagażniku takie bolce/rączki do mocowania po dwóch stronach. Jednak brak w samochodzie oznaczenia (znaczek kotwicy). I teraz tak. W dwóch punktach gdzie sprzedają foteliki powiedzieli mi, że to nie jest właściwe mocowanie TOP TETHER . a w dwóch powiedzieli mi, że jest OK. I mam spory dylemat...Czy to mocowanie jest tylko do bagażu czy spełnia również rolę mocowania TOP TETHER. Zaraz jeszce wrzucę zdjęcie tego mocowania.
sonar3344 jest offline   Odpowiedź z Cytatem