Cytat:
|
Witam. Wracając do tematu padających pomp oleju. W grudniu 2014 spotkała mnie miła niespodzianka - zadzwoniła pani od dealera, od którego kupiłem w 06.2012 Transita - z informacją, że mój Transit został "wytypowany" na bezpłatną wymianę pompy oleju w ASO w ramach kampanii serwisowej Forda. Oprócz mnie jeszcze 4 kolegów, którzy w tym samym czasie kupowali Transity dostało od niej telefony. Prosiła o wybranie ASO - wybrałem BEMO w W-wie. Czekałem do 28.01.2015 - telefon z BEMO, że zapraszają na wymianę pompy oleju. Więc w sumie mam w swoim Transicie nową pompę - przy wymianie miał przebieg 164 000 km.
Ciekawostka pierwsza: pytam się które roczniki Transita obejmuje ta akcja serwisowa Forda - odpowiedź - to nie jest akcja serwisowa Forda, tylko jest to akcja na bezpłatną wymianę tej pompy tylko dla wybranych, kluczowych klientów Forda !!!
Ciekawostka druga - mój kolega odstawił auto na wymianę tej pompy (przebieg około 75 000) - dostaje telefon, że pompę miał już na ukończeniu i że w oleju jest bardzo dużo opiłków - decyzją Forda wymienili mu bezpłatnie silnik i turbosprężarkę !!! Cały osprzęt oczywiście ze starego silnika przełożyli. No ale to i tak niezły gest.
Auta oczywiście już po gwarancji.
|
Co do padających pomp olejowych w silniku 2.2 155 KM problemponoć dotyczy głównie silników z lat 2012 bo dzisiaj pofatygowałem się do serwisu Bemo-Motors w Poznaniu i kierownik serwisu odpowiedział mi że problem był ale w starszych modelach. Ja swojego dużego Transita mam z maja 2014 i sprawdzał jeszcze po Nr VIN i w tym modelu już ponoć tego problemu nie ma bo zostały poprawione te pompy.
A co do akcji serwisowej to oficjalnie "chyba" nie ma bo nie chcą się przyznać do problemu na dużą skalę, ale jak ktoś przyjedzie do serwisu przy okazji innej naprawy/przeglądu to mu to wymienią lub jak już komuś padnie i się zgłosi do serwisu to pewnie też mu wymienią nawet cały silnik. Bo dzisiaj potrzebowali VIN mojego transita aby to sprawdzić. Więc widocznie coś w systemie mają zaznaczone które modele aut z tymi silnikami mają coś do zrobienia.
Tak jak powiedziałem pewnie liczą że nie wszystkie silniki się zepsuja i jakoś to się rozejdzie samo.
Tak miałem w poprzednim modelu że była akcja na wymianę czujnika wstecznego biegu ale nie informowali tego oficjalnie tylko jak ktoś się pojawił w serwisie to mu to wymieniali.
Cytat:
|
Problem polega na tym, że tradycyjną, sprawdzoną od 100 lat w pompach oleju konstrukcję z kołami zębatymi, zastąpiono pompą łopatkową.
Widziałem te łopatki i wirnik jak się wypracowują - masakra. Łopatki zamiast wsuwać się w szczelinę wirnika, wypracowują się i kładą się pod kątem, piłując krawędzią opiłki z obudowy.
|
Tak jak pisałem wyżej problem dotyczy głównie silników z 2012 roku w najnowszych modelach problem został rozwiązany.
Cytat:
|
U mnie też 2,2 155km klekocze jak zimny. W 2,4 TDCI tego nie było
|
Dziwne bo w moim nie mam żadnego klekotu zaworów na zimnym silniku? Generalnie odrobinę głośniej pracuje ale tak jest w większości silników diesla i tak było w 2.4 125, 137, 140 KM ale w tym nowym jest o wiele ciszej. Bynajmniej jak tak mam w swoim