Temat: [C-MAX 2010-2015] TPMS - nie mam w menu opcji resetu TPMS
View Single Post
Stary 24-03-2015, 18:54   #24
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: TPMS - nie mam w menu opcji resetu TPMS

Cytat:
Napisał szafarek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... - post #9
A co ma Twój problem z DDS w FF2/C-maxie MK1 do kwestii "unijnego" TPMS w FF3/C-maxie MK2?
Nie ma innej metody przekonania się czy działa, jak pozwolić mu zadziałać... Czy przebijesz sobie oponę czy też spuścisz powietrze - Twój wybór... Widziałem już i działające i nie działające. Sam je konfigurowałem, więc wszystkie były poprawnie "poptaszkowane"...

Cytat:
Napisał Atlis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zadałem proste pytanie, macie problem odpowiedzieć?
Pokrętnie odpowiadam - w kółko bijemy pianę, że "unijny" TPMS jest obligatoryjnym wyposażeniem nowych samochodów aktualnie sprzedawanych. Ford postanowił instalować na platformie FF3 taki a nie inny (czyli "uproszczony"). Nie ma innego - więc czy zegary mono czy kolor dostaje się z przydziału co Unia wymaga.
Nie do końca ogarniam jaki kolega ma problem ze zrozumieniem, co napisane zostało 4 razy wyżej?

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-03-2015 o 19:02
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem