Witam.
Na początku miesiąca kupiłem focusa 2007, 1.6 TDCi 90KM.
Wymieniam różne rzeczy typu rozrząd płyny itd.
Chciałem sprawdzić głośnik w tylnych lewych drzwiach (szyba manualna).
Znalazłem na forum jak prawidłowo się do niego dostać.
Niestety nie gra.
Podczas składania drzwi w kieszeni nadusiłem pilot i samochód próbował się zamknąć/otworzyć 2-3 razy zanim się zorientowałem.
Po dokończeniu pracy samochód zamyka z kluczyka wszystkie drzwi normalnie. Bagażnik otwiera się, normalnie sygnalizuje kierunkowskazami.
Problem zaczyna się przy otwieraniu. Przed demontażem boczka wystarczyło 1x nacisnąć na kluczyku znaczek otwierania i wszystko otwierało się jednocześnie, teraz po 1x otwierają się tylko drzwi kierowcy a reszta pozostaje zamknięta. Nie słychać też żadnej reakcji zamka w pozostałych drzwiach. Jeżeli otworzę drzwi kierowcy i nacisnę jeszcze raz znaczek otwarcia reszta otwiera się normalnie i słychać pracę zamków.
Czy coś mogło został uszkodzone w tych jednych drzwiach i wpływa na pozostałe? Czy to wina niechcącego przyciśnięcia kluczyka przy pracy? Może odłączyć i podłączyć akumulator?
Niby dwukrotne kliknięcie nie stanowi wielkiego problemu ale denerwuje i chciałbym powrócić do stanu pierwotnego.
Są podobne wątki na forum ale nie dotycząc bezpośrednio mojego problemu.
Pomocy i pozdrawiam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.