Temat: [Focus 2004-2008] otwieranie klapy bagażnika
View Single Post
Stary 24-03-2015, 22:00   #59
RAFALR30
ford::average

Imię: Rafał
Model: FORD ESCAPE SEL AWD STLine
Silnik: 2.0L Ecoboost, benzyna 250KM
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: otwieranie klapy bagażnika

Cytat:
Napisał DjLeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bez zmian w centralnym nie da się tego zrobić. W końcu jak otwierasz samochód to za każdym razem by Ci się klapa podnosiła. Tego nie da się zrobić 2 sprężynkami. Trzeba zrobić tak, żeby wyłączyć klapę z otwierania auta z centralnego i aby klapa otwierała się wyłącznie z 3 przycisku na pilocie. Inaczej się nie da. Bo tak to za każdym otwarciem centralnego będzie klapa szła do góry, a to nie ma sensu.
To ma kolega coś nie tak z tą klapą i centralnym...

Ja mam tak jak Kuba : cyt.: "...u mnie przycisk na pilocie i sama klapa jest niezależna tzn mogę otworzyć tylko klapę i kiedy ją zatrzasnę to automatycznie centralny mi ją zamyka. Nie muszę tego robić z pilota.
Otwierając z pilota drzwi nie otwierasz zamka klapy, więc Ci jej nie podniesie."
Tak więc jedna lub dwie sprężyny załatwiają temat.
Fajnie byłoby mieć takie odbojniki ze sprężynami.

Bump:
Cytat:
Napisał slyboots Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
halukuba daj proszę znac jak zainstalujesz i będzie działać sam chętnie taką modyfikację bym wykonał gdyż często muszę otwierać bagażnik. Daj znać jakie sprężyny finalnie kupisz i jak to będzie wyglądać sprawa montażu.

Siłowniki rozumiem też trzeba wymienić ? Jak ktoś ma namiary na konkretny model siłowników prosiłbym o nazwę lub ewentualnego linka ze strony gdzie można takie dostać.

Dzięki i pozdrawiam
Wydaje mi się, że jeżeli siłowniki są w dobrej kondycji to nie ma potrzeby ich wymieniać. Wszystko zależy na ile sprężyna (sprężyny) spowoduje podniesienie się klapy, którą dalej podniosą siłowniki.

Ostatnio edytowane przez RAFALR30 ; 24-03-2015 o 22:03
RAFALR30 jest offline   Odpowiedź z Cytatem