Temat: [Focus 2004-2008] Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km
View Single Post
Stary 24-03-2015, 22:37   #158
specol
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: Ford Focus 2 FL Trend
Silnik: 1.6 TDCi 109 ps (mod 131 ps)
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km

Cytat:
Napisał Johnny Bravo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zależy w jakich warunkach wcześniej jeździło auto...jak zwiozłem swoje miało potwierdzone 103tyś a DPF zapchał się przy 110tyś
Głownie autostrady, 90% trasa.

Z autem jest o tyle ciekawa historia, że w 2012 r. z przebiegiem 30 tys zostało sprowadzone do PL przez mojego wujka. Auto jeździło na wypożyczalni niecałe 2 lata. w grudniu 2014 auto miało przebieg 110 tys. Wiem, bo to moja dobra część rodziny(wiem wiem, zaraz piszecie że tylko na zdjęciu) ale mam potwierdzenie że przebieg jest 100% org.

Póki co dobijam do 120 tys (dużo jeżdżę) Jedyny problem jaki miałem to zapowietrzenie silnika, ponieważ raz z banki 50 l za szybko wlaliśmy z bratem paliwo i pompka el. nie nadążyła odprowadzać powietrza, tak sądze.

Spalanie obecnie mam identyczne jak podane 8 tys kilometrów temu.

I narazie zero problemów z DPF.

Z racji że auto zrobiło ponad 70 tys na auto stradach czy trasach poza miastem, liczę że DPF wytrzyma długo. Plus jak wielu użytkowników pisze, Dieslem trzeba mieć jedździć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozd.

Plus Jonny jak masz Fokę z 2005 roku to masz FAP(czyli mokry filtr) a nie DPF (suchy filtr) ten dugi podobno jest trwalszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez specol ; 24-03-2015 o 22:40
specol jest offline   Odpowiedź z Cytatem