Temat: [Mondeo 2007-2014] montaż lamp xenonowych
View Single Post
Stary 24-03-2015, 23:03   #165
Speedo
Junior Moderator

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: montaż lamp xenonowych

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rzuciłem okiem na schemat i wypnij pin nr 3 w lampie i wepnij go w nr 14 w tej samej wtyczce oczywiście jak nie masz modułu do xenonów.Ten sam zabieg zrób z pinem 1 we wtyczce lampy,wypnij go i wsadź w pin nr 13.Po tym zabiegu poziomowanie ręczne powinno działać,pod warunkiem,że silniki poziomowania halogenów są na takie samo napięcie co silniki poziomowania xenonów-tego niestety nie wiem.
możesz se od razu odpuścić ten zabieg, silnik zenona chodzi na prąd AC a halognu na DC, żadne zamienianie pinów nic nie da

Cytat:
Napisał qrczakos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pytanko, założyłem bixenon, w elm configu nie zmieniałem opcji na xenony.

1. nie działa regulacja góra dół lamp - zajmuje się tym moduł xenonów, czy należy gdzieś pozamieniać piny czy może należy włączyć xeny w elm config?
2. doświetlanie zakrętów - każde auto z esp ma czujnik skrętu kierownicy, czy jest możliwe włączenie jakiejś opcji w elm configu aby to działało?
3. czy po włączeniu w elm configu xenonów, lampy po odpaleniu będą wykonywały test poziomowania bez czujników poziomowania?
1. nie będzie działała bez modułu hcm
2. nie, moduł hcm doświetla
3. nie

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 24-03-2015 o 23:05
Speedo jest offline   Odpowiedź z Cytatem