View Single Post
Stary 25-03-2015, 10:58   #310
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Filtr DPF - czy istnieje jakiś tańszy zamiennik??

Cytat:
Napisał antyplastik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Udało mi się znaleźć firmę Euro-Vat Consulting, która zajmuje się "profesjonalną" regeneracją (rozcinają FAP i wyjmują bebechy do czyszczenia, a później spawają). Liczą sobie 500zł za samo czyszczenie filtra. Jeżeli wkład filtra jest uszkodzony, to nowy kosztuje 1400zł. Obstawiałem, że po zabawie z chemią i z racji tego, że filtr dostał olejem czeka mnie ta droższa opcja "regeneracji", bo nie wiadomo czy katalizator na tym wszystkim nie ucierpiał. Każdy zainteresowany wie, że katalizatory są zintegrowane z filtrem w jednej obudowie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Znalazłem w Warszawie firmę,

Jeżeli ktoś ma problem z zapchanym filtrem z którym raczej już nie da się nic zrobić to polecam firmę Ipaco (www.ipaco.pl , mają filię w Ursusie). Mają duży wybór tego całego ustrojstwa i przystępne ceny. Trzeba uważać, bo zamawiając przez stronę mają wyższe ceny (filtr do mojego auta kosztuje 1800zł). Na allegro udało mi się kupić nowiutki filtr z katalizatorem JMJ1005 (bodajże polskiej firmy) za 1000zł, więc w cenie zabaw z tym całym wycinaniem i zmianą firmware PCM'a.
Ciekawe jak dlugo posluzy ten tani filtr... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pewnie nie za długo i przekonasz się że szkoda na to kasy i związanych z tym problem .
Chyba że chcesz w ten sposób rozreklamować podana firmę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale na ten temat są już tony napisane na forum .