View Single Post
Stary 25-03-2015, 19:42   #2146
Tatin22
ford::average

Imię: Marcin
Model: Escape Titanium
Silnik: 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: komputer paliwowy dodanie opcji w benzynie i dieslu

Cytat:
Napisał darian2168 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Zajmuje się trochę elektroniką i niedawno z czystej ciekawości zbudowałem programator HC912, który pięknie programuje motorolki w naszych zegarach. Porównałem kilka wsadów i znalazłem dwa bity odpowiedzialne za włączenie kompa i esp. Zmieniając jeden bit we wsadzie ze swojego licznika aktywowałem komputer paliwowy. Podejrzewam, że podobnie będzie z opcją spalania chwilowego, jednak nie posiadam wsadu z zegarów w których taka opcja jest aktywna. W związku z tym mam prośbę do kolegów z forum o podrzucenie takiego wsadu lub przesłanie zegarów z aktywnym spalaniem chwilowym (z benzyniaka). Oczywiście przesyłkę w obie strony pokryję z własnej kieszeni. Pozdrawiam.
Moja prośba już nieaktualna, znalazłem bit odpowiedzialny z chwilówkę !
Uruchomiłem chwilówkę na dwóch zegarach z ROM:28-JAN-04 (jeden z 2005 r., drugi z 2006 r.), niestety w zegarach z ROM:20-DEC-02 (2003 r.) chwilówka nie działa. Pozdrawiam
A czy jest szansa zmiany ROM-u z nowszego licznika już po lifcie do takiego przed liftowego? Czy będzie to kompatybilne? i czy da się uruchomić wszystkie opcje?
Tatin22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem