Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa
No to tak:
- 220 kkm przebiegu
- próba przelewowa wszystkie wtryski poniżej 30 ml
- na kompie p0251
- sprężynka? hmm z rok już nie widziałem (poza tym występowała bez znaczenia jaki bieg zapięty - po prostu jeśli już była to czasem nawet przy muśnięciu gazu na 1szym biegu)
- ogólne problemy to : odpalanie takie typowe dla focusa tdci (załapywanie przez kilka sekund plus niebieski dymek) i na zimnym silniku przy ruszaniu lubi sobie czasami zgasnąć,
- ostatnio po czyszczeniu preparatem liqui moly (tydzień temu) poranne odpalanie BARDZO się poprawiło - jest niemal jak w dobrym aucie
Pompę to auto miało chyba robioną we włoszech (ja zrobiłem nim 100 kkm), bo są na niej jakieś niefabryczne napisy.
- w czasie jazdy dymu absolutne zero,
- objawy identyczne przez 100 kkm (no może nie tak do końca , bo dwie zimy temu nawet przy -20 było raczej bez problemowo a w tą zimę już nie tak do końca)
Wymieniać samemu zaworki czy oddać do regeneracji? Myślę że rozpylacze mogą być dobre z uwagi na brak wymienia
Ogólnie może i bym się tego nie czepiał, ale auto poza tym jest w perfekcyjnym stanie technicznym a do tego przejmuje je syn i podejrzewam, że będzie on już ostatnim właścicielem foki
Ostatnio edytowane przez cezarg1410 ; 27-03-2015 o 08:59
|