Cytat:
No to czekamy na jakiś filmik :-)
|
Niestety mam szpital w domu i nie mam jak się wyrwać aby zrobić porównywalne nagrania - ta sama trasa w różnych warunkach oświetleniowych.
Udało mi się tylko raz przejechać z kamerą w ciągu dnia - wg mnie wszystko OK, i raz wieczorem na krótkim odcinku - przy latarniach miejskich - wszystko wyraźne. Jedyna różnica to sposób w jaki odbiera sztuczne światło - jest nieco żółte, ale chyba to wynika światła samej lampy ulicznej, bo reflektory samochodów są "normalne".
To tyle na szybko bez dowodów w postaci filmików. Jak tylko się ogarnę to podeślę filmiki.
Same ustawienia - wykrywanie ruchu, wstrząsu, blokowanie zdjęć - filmu i inne gadżety działają poprawnie. Kabel zasilający ma długość 3,25m i bez problemu można ukryć go pod tapicerką wokół szyby. Montaż na szybie banalnie prosty jak i wyciąganie kamery. W samochodzie schowałem ją za lusterko wsteczne i ze środka nic nie widać. Zasilanie idzie ze stopki a ewentualne zgranie plików to z karty lub z samej kamery - osobnym gniazdem i kabelkiem.
Przy obsłudze trzeba się trochę "postarać". Jeśli włączymy detekcję ruchu, wstrząsu to klawisze w trakcie nagrywania mają inne funkcje niż przypisane niż pierwotnie - realizują wyłączenie dźwięku, zapis chroniony przed usunięciem, tryb aparatu, zoom cyfrowy. Dopiero gry kamerka się "uspokoi" i nie nagrywa można przejść do funkcji i ustawień i dokonać zmian w czułości, wielkości plików, itp.