Temat: [Focus 2008-2011] Wysoko świecące światła
View Single Post
Stary 29-03-2015, 18:13   #1
qubac
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 lift
Silnik: 1,6 100KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Wysoko świecące światła

To mój pierwszy post na forum, więc przede wszystkim chciałbym się przywitać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupiłem w piątek Focusa i jak to bywa z używanymi samochodami, coś musi nie grać.

Po kupnie auta zauważyłem, że światła świecą strasznie wysoko, więc poprawiłem żarówki. Wyjeżdżając wczoraj wieczorem doszedłem do wniosku, że dalej świecą za wysoko. Ale wysoko to mało powiedziane, one oświetlały korony drzew, a na drogowych to już nie wspomnę, widziano mnie na stacji kosmicznej.

Jako że pora była późna i stacja diagnostyczna nie wchodziła w grę, a jechać musiałem, postanowiłem samemu pokręcić regulacją. I uwaga, dziwna rzecz się stała.

Zacząłem od lampy prawej, od strony pasażera. Obniżyłem ją na maksa aż gwint przeskoczył. Zacząłem kręcić lewą lampę i.... prawa sama zjechała w dół! Ze skrajności w skrajność, w porównaniu z lewą świeciła w ziemię.
Pomyślałem że zerwałem coś, ale regulacja działa nadal i co więcej, wygląda na to że teraz świeci poprawnie.

Postanowiłem zrobić to samo z lewą i kręcę aż przeskoczy gwint, ale nie chce opaść jak tamta. Schodzi niżej ale nadal za wysoko, pomimo iż ustawię na "czwórkę" to dalej mrugają mi nadjeżdżający z przeciwka.

Macie jakiś pomysł czy tak powinno być? Co zrobić żęby ta lewa też opadła? Próbowałem lustro z niej ruszyć palcem od strony żarówki, ale nic to nie daje, świeci w kosmos dalej.

Dodam, że chodzi o Focusa MK2 po lifcie.
qubac jest offline   Odpowiedź z Cytatem