Temat: [Focus 2011-2014] Oznaki zużycia w nowym aucie?
View Single Post
Stary 30-03-2015, 12:12   #35
niejan
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Fiesta ST2 MK7, Focus ST3 mk4
Silnik: 1.6T 219 KM, 2.3T 280 KM
Rocznik: 2014, 2020
Domyślnie Odp: Oznaki zużycia w nowym aucie?

Cytat:
Napisał Wojtek O. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba że tamten starszy samochód jest mimo 27 lat w bardzo dobrym stanie i ma jeden z najkulturalniejszych silników swego czasu. Jest samochodem tzw. klasy Premium. To nie zda egzaminu.
Sam po przesiadce z Puga 1999 na Foke 2011 miałem takie wrażenie jak bym nie miał drzwi podczas jazdy, albo przynajmniej uszczelek(nie wiało za to było słychać). Ale ja dziwny jestem bo zajmowałem się sprawdzaniem stanu samochodów w firmie i wstępną oceną co jest nie tak. Więc początkowo męczyłem pytaniami czemu sprzęgło rzęzi słychać wszystko na zewnątrz jak odpuszczę gaz, a potem dodam to szarpie. Takich rzeczy w staruszku nie miałem, a przebieg połowę większy był.
P.S. To co obecnie sie dzieje z samochodami to nie postęp tylko ewolucja czyli dostosowanie do potrzeb. :/
Nie wiem co to jest to 'Puga' ale jeśli twierdzisz, że klasy premium to pewnie kosztował 2x tyle co Focus w 1999 r.
A jeśli przesiądziesz się z Focusa z 1999 r i pojedziesz nawet tylko 140 km/h i wsiądziesz do nowego Focusa z 2011 i pojedziesz tą samą prędkością to chyba zrozumiesz, że jednak nowsze Focusy są duużo lepsze.
Chyba, że mówimy o klekocie - tu się nie wypowiadam bo nie mam
ale pewnie strasznie klekocze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym jeśli już piszesz kulturze pracy, jeśli wymagasz jakiejkolwiek
kultury pracy - to nie wsiadaj do klekota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niejan jest offline   Odpowiedź z Cytatem