Temat: [Focus 2008-2011] Wysoko świecące światła
View Single Post
Stary 30-03-2015, 22:16   #9
qubac
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 lift
Silnik: 1,6 100KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wysoko świecące światła

Problem się rozwiązał, ale po kolei.

Pojechałem na stację diagnostyczną, facet tam bezradny, jedź do mechanika.
U mechanika potwierdzili, żeby sprawdzić czy siłownik z silniczka siedzi w gnieździe w lustrze.

Wyciągnąłem lampę i przez dziurę ze świateł mijania widać to gniazdo i siłownik (nie wpadłem na to żeby zrobić zdjęcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Jednak siłownik był w gnieździe! Porównałem z drugą stroną (gdzie jest dobrze) i nic mi nie wpadło do głowy oprócz jednego.

Sorry za mój talent w paincie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wygląda to tak:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mniej więcej oczywiście.

A u mnie ta kulka była całkiem po prawej stronie. Wziąłem śrubokręt i przykładając go do czarnego gniazda pchnąłem tak, żeby byłą na środku. Niestety trochę przedobrzyłem i przejechała nawet dalej niż środek.
Wizualizacja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na czerwono zaznaczyłem gdzie przyłożyłem śrubokręt żeby to pchnąć.
I tyle. Samo gniazdo nie było luźne, ale można było je poruszyć. Trzyma się na jednej śrubce, jej nie ruszałem.

Po tym poskładałem wszystko, pojechałem na stację diagnostyczną, ustawili światła i świeci już normalnie.

Może komuś się przyda ten temat w przyszłości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
qubac jest offline   Odpowiedź z Cytatem