View Single Post
Stary 01-04-2015, 17:02   #1100
siebek
ford::advanced

Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

@elektrownia : Odpuść sobie... kompletnie nie rozumiem twojego toku myślenia. Cóż z tego, że Fusiona obecnej generacji można zobaczyć w USA od 2 lat skoro na rynku europejskim nie był dostępny? Dla nas to jest nowy model i tyle. A to, że sprawdzony na innym rynku przez 2 lata to nawet lepiej.
A co do utraty wartości to z Mk4 nie jest żaden youngtimer i nigdy nim nie będzie. W tej klasie samochodów poprzednie generacje spadają z ceny po pojawieniu się nowej i tego nie przeskoczysz. Póki co może jeszcze tego nie widać ale pogadamy za rok czy dwa.

Poza tym już teraz Mk4 tak jak kolega Rothmans zauważył trąci myszką. Wiem bo mam, jeździłem też Mk4 po FL w wersji Premium z max. wyposażeniem, i po przesiadce do Mk5 czuć krok naprzód. I nigdzie nie widzę tej przepaści w wykonaniu wnętrza na niekorzyść Mk5. Jakość materiałów jest podobna, a stylistycznie według mnie Mk5 wygląda dużo lepiej (znowu kwestia gustu).

I nie piszę nigdzie, że Mk4 to kiepski samochód. Według mnie jest bardzo dobry i nawet nie myślałbym o zmianie gdyby nie wysoki przebieg. A skoro zmieniam samochód to chcę kroku naprzód i takim krokiem WEDŁUG MNIE jest własnie Mk5.
Nie kupiłem go w ciemno, mam porównanie z Mk4 i proszę nie próbuj mi wmawiać, że jest gorszy od Mk4. Może ma trochę mniej miejsca na tylnej kanapie i mniejszy bagażnik ale jakoś przeżyję te kilka litrów czy cm mniej. Gdybym miał wybierać samochód pod względem wymiarów to czekałbym na nowego Superba.
siebek jest offline   Odpowiedź z Cytatem