View Single Post
Stary 04-04-2015, 13:05   #1164
dsaz
ford::amateur

Imię: Tomtom
Model: Mondeo MK5 Kombi , Kuga Mk3
Silnik: 2.0 TDCi 210PS PowerS , 1.5 EcoBlue 120PS
Rocznik: 2018 , 2021
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Panowie z uwagą prześledziłem Waszą dyskusję, próbując się nieco utwierdzić, bądź zrezygnować z decyzji o zakupie nowego MK5. Od 2008 poruszam się MK4 1.8 TDCi, mam przejechane ok 150 000 km. Niestety auto jest już po wymianie wszystkiego o czym wspominają forumowicze: dwumasa, sprzęgło, oba rozrządy, zaciski hamulcowe,chłodnica, wypadałoby zregenerować turbinę i maglownicę, szyba się rozszczelnia, wykładzina kierowcy umiera...jak na 150 000 km dynamicznej,choć zdecydowanie pozbawionej młodzieńczej fantazji jazdy - koszty napraw zdecydowanie za wysokie ,nieadekwatne do przebiegu - auto regularnie serwisowane,olej filtry włącznie z paliwowym co 20 000...Negatywna jest tez wizja odsprzedaży - znaczna utrata wartości...
Jako,że może to być mój czwarty ford staram się gruntownie przeanalizować wszelkie zalety i wady związane z ewentualnym zakupem.Mam ofertę z salonu:

MK5 Hatchback 2.0 180 KM Titanium
Webasto
Sync 2 Plus sony 12 głosników
Pakiet Winter 1
Pakiet Titanium X Leather (skóra, led, klapa elektryczna)
Felgi 18"
Alarm
Metalic
Całość cennikowo 150800 do odbioru za 125 500

Gdybym patrzył na wygląd - nie byłoby wątpliwości - auto się doskonale prezentuje, ale w środku czar pryska ,w głównej mierze za sprawą siedzeń - mam około 190 cm, komfort zerowy...
Co o tym sadzicie ?
dsaz jest offline   Odpowiedź z Cytatem