Cytat:
|
Wymienilem juz świece, kable WN, filtr powietrza, olej i filtr oleju. Jest trochę lepiej ale w dalszym ciągu szarpie i dusi się na LPG. Na benzynie ładnie pracuje i nic nie przerywa. Może teraz to już kwestia regulacji gazu? A może to wina instalacji gazowej (firma STAG) bądź samego montażu? Pomału zaczyna mi już brakować pomysłów i cierpliwości.
|
Sam walczyłem z szarpaniem/ nierówną pracą silnika około roku (głównie na LPG). Wymieniałem już wszystko, kilka kompletów świec, przewody, a nawet cewkę zapłonową. Przy tej ostatniej warto się zatrzymać. Do benzyny jak najbardziej nadają się cewki zamienniki typu Beru itp, ale do LPG nie ma opcji, żeby to dłużej działało sprawnie. Mam 2 Fusiony w rodzinie. Jeden na benzynie 1.4 i ten chodzi na cewce Beru bezproblemowo, ale już ten w gazie 1.6 pracuje prawidłowo tylko i wyłączenie na oryginalnej cewce Forda, która kosztuje ok. 500zł. (nie kupować używki, bo tej cewki zapłonowej było kilka modeli!). Tylko najnowszy produkt oryginalny jeśli chcesz jeździć bezproblemowo jak ja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli ktoś chce to nadal mam 100% sprawną cewkę Beru z osłoną termiczną. Do benzyny nadaje się super! 100zł z dostawą