View Single Post
Stary 05-04-2015, 08:10   #262
peter79
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: S-MAX TITANIUM
Silnik: 2.0 TDCI 163ps
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Oszustwa na podatku VAT w autach z importu

Cytat:
Napisał Du_poid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do peter 79 US nie zwraca Ci 1230zł tylko 230 bo tyle wynosi VAT
ok 230zł tu była pomyłka
Cytat:
Napisał Du_poid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprzedajesz za 1100 wystawiasz VAT-Marże
jaka f/vat marża? (zwykła f/vat 0%)
Cytat:
zostaje Ci naliczony dochodowy ale od zysku czyli od 100zł
czyli płacę 19% podatku dochodowego czyli 19zł
Cytat:
100zł +VAT ale również od 100zł
to jest jakaś bzdura

Bump:
Cytat:
Napisał peter79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kto teraz zapłaci do polskiego US te 230zł??
oczywiście ty jako producent odprowadziłeś ten podatek 230zł do US, a US zwrócił mi go jak zobaczył, że towar wyjechał za granicę i temat jest zamknięty.

Bump:
Cytat:
Napisał oliwianin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko po co w ogóle zabierasz głos w sprawie Twojego pojazdu, skoro to auto nie bylo nawet sprowadzone...
nigdy nie zabierałem głosu w sprawie mojego auta, zapytałeś to odpowiedziałem
Cytat:
Napisał oliwianin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chcesz stracić nerwy.......udzielaj się na forach z "odpowiednimi" forumowiczami
nikt ci nie kazał się włączać w dyskusję, a ja się nie znam i chce wyjaśnić proceder oszustwa na VAT bo dla mnie to nie jest oszustwo tylko luka w przepisach
peter79 jest offline   Odpowiedź z Cytatem