Cytat:
|
MaXyM - wyjaśnisz mi jakim cudem, nawet w Niemczech, gdzie jak wiadomo wszystko musi mieć odpowiednia homologacje żeby można było legalnie użytkować, jest tyle rożnych felg i opon w rozmiarach odbiegających od tych prezentowanych przez producenta auta w instrukcjach obsługi?
Czy w homologacji auta jest wpisana każda dopuszczalna opona? (w sensie rozmiaru). Jeśli tak uważasz, to znajdź mi proszę zapis o oponie 20cali w S-Maxie albo Mondeo Mk4 ...
|
W supermarkecie mozna tez kupic zarowki czy kierownice bez homologacji. I co?
Zalozyc mozesz na auto wszystko. kola nawet 100". Nie mozesz jednak na tym wyjechac na droge publiczna jesli nie masz na to homologacji. Nie wiem jak jest w PL, ale ja mieszkam w CZ i u nas w dokumencie, ktory pelni funkcje ksiazki pojazdu, sa wpisane wszystkie wymiary jakie moge zalozyc. A wiec nie instrukcja obslugi, czy naklejka na slupku B, ale dokument bedacy duza wersja dowodu rejestracyjnego.
Jesli sobie zalatwisz w tym dokumencie wpis z dodatkowym wymiarem, to mozesz na nim jezdzic. Jesli go nie ma - to w razie czego jestes na nielegalu. Kropka. I zapewniam Cie ze tak samo jest w SK, DE czy A
Cytat:
|
A co do dokształcania z zakresu użytkowania rożnych rozmiarów kół i ich wpływu na zachowanie sie auta, to wybacz, ale w przeciwieństwie do Ciebie, ja dysponuje wiedza nie tylko teoretyczna ...
W S-Maxie jeździłem na 16-tkach, 17-tkach, 18-tkach, 20-tkach, a obecnie mam 19-tki, wiec sorry, ale swoje sugestie wysłałeś pod zły adres.
|
To ze jezdziles nic nie znaczy. Piszesz ze masz doswiadczenie ale nic z tego nie wynika. Bo nie odpowiedziales na pytanie czy i jak zmienia sie charakterystyka auta wraz ze zmniejszaniem profilu.
A to mialoby Cie naprowadzic na odpowiedz czemu w homologacji uwzgledania sie pewne widelki rozmiarow a wiecej juz nie.