View Single Post
Stary 05-04-2015, 21:45   #1246
michjak
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: mk4
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: i nie rozumięm wielu rozgoryczonych Użytkownikow MK4 którzy jadą na MK5. Może dlatego że porównują skok technologiczny z MK3 do MK4 i spodziewali się że skok z MK4 do MK5 będzie taki sam i spodziewali się że MK5 będzie miał skrzydła i automatycznego pilota żeby do chaty po imprezie dowiózł.
Nie rozumiesz takich uzytkownikow bo nie jezdziles mk4.Ja mam mk4 i rozczarowuje mnie,że pozbawiono auto kilku wyrozniajacych go od innych aut zalet. Nikt nie spodziewal sie automatycznego pilota.Ale np navi z androidem/windows albo chociaz mirror link.
Auto jest mniej funkcjonalne, mniejsze w srodku i na zewnatrz, choc oczywiscie nowsze i ladniejsze niz mk4.

Juz pisałem kiedys, ze jak ktos jezdzil mniejszym autem to kazde wieksze bedzie dla niego extra i to rozumiem i szanuje. Natomiast dla kogos kto jezdzil superbem, paskiem czy mondeo auto niestety raczej rozczarowuje pod wieloma kluczowymi wzgledami. Czekałem i sie rozczarowałem.

Pamiętam, że jak byłem na prezentacji to praktycznie każdy kto przyjechał mk4 mówił:jakoś ciaśniej, nisko w środku, bagażnik mały, rozstaw osi taki sam ale na nogi mniej miejsca.
Taka tendencja oszczędzania na materiale, taniej auto zrobić, na kilku milionach aut może być konkretna kwota.Zresztą pasek b8 też tak zabawkowo wygląda przy b7
michjak jest offline   Odpowiedź z Cytatem