Panowie, odbiegając trochę o dyskusji czy lepsze jest 16, 17, 18, 19, 20, a może 21 cali, profil 60, 25 a może 15, pragnąłbym zapytać jakie Waszym zdaniem opony wybrać. Dodam że jak większość z Was jeżdżę Fordem S-Max, który kupiłem ze względu na jego użytkowe (rodzinne cechy), a nie sportowy i wyczynowy charakter. W zimie używam kół 16 calowych, a w lecie 17 bo całkiem fajnie wybierają nierówności zapewniając dość wysoki komfort (takie mam subiektywne odczucie, którego proszę nie próbować zmieniać). Planuję na ten sezon kupić nowe opony, wcześniejsze niestety załatwił serwis naszej ulubionej marki "ustawiając" zbieżność tyłu. Jeżdżę po wszelakich drogach raczej z prędkościami zbliżonymi do normalnych, omijam szerokim łukiem tory wyścigowe i nie biję rekordów prędkości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do tej pory używałem GoodYear 225/50 R17 98 (chyba fabryczne Efficientgrip) i byłem bardzo zadowolony. Czy pozostać przy tej oponie, czy jest jakiś lepszy wybór, co polecacie?