Odp: TDCi wtryskiwacze - samodzielna naprawa i próba przelewowa
witam, mój problem wygląda następująco, opisze wszystko co się działo od początku aż do unieruchomienia auta.
przez ostatnie kilka miesięcy kiedy startowałem z 1biegu i zmieniałem na 2, itd puszczając przy tym w miarę szybko sprzęgło,dając więcej gazu auto przechodziło w trym awaryjny, nie przejmowałem się tym ponieważ w połowie 2013r miałem zmieniane zaworki.
W ostatnim czasie przy odpalaniu auta obroty delikatnie falowały ale po 2-3minutach już było ok.
Zauważyłem też że czasem zegary jak by na ułamek sekundy gasły.
Ostatnio jadąc ekspresówka przy 90km/h zaczęła mrugać sprężynka ale auto nie zgasło.
trochę straciło na mocy, ale miałem 100km do domu więc jechałem dalej.Raz po drodze na światłach mi zgasł ale odpalił bez problemu i pojechałem dalej.Następnego dnia rano próbuje odpalić, rozrusznik kręci i to wszystko a z wydechu lecą kłęby białego, może lekko szarego dymu.Mechanik podpiął komputer który niby pokazał że jeden wtrysk jest nieszczelny i leje na 99%. Moje pytanie brzmi co mam robić? on zaproponował mi demontaż wtrysku i oddanie go do regeneracji(sam nie regeneruje), a może powinienem jeszcze próbe przelewową zrobić i sprawdzić czy aby na pewno to wtrysk?
w styczniu 2014 roku niby pompa była sprawdzana i było z nią wszystko ok.
Jestem z Krakowa gdyby ktoś miał do zaproponowania dobrego mechanika który się na tym zna.
Ostatnio edytowane przez wegi32 ; 09-04-2015 o 14:06
|