Cytat:
|
Lemforder podobno szedł na pierwszy montaż. I to są obecnie najlepsze i jednocześnie najdroższe zamienniki. Cena jest kosmos w porównaniu do przeciętnego Delphi. Ja ostatnio wymieniałem tuleje (dolną, górną) oraz sworznie i samochód jedzie jak po szynach.
Jeżeli masz kupić słabej jakości wahacze, to jednak polecałbym wymianę tulei na dobrych zamiennikach (Lemforder, TRW, Meyle HD, Febi, MOOG). Sam kupiłem 2 tuleje MOOG (te duże z obejmą), 2 tuleje Febi (małe) i sworznie TRW. Do tego kupiłem wszystkie śruby do wymiany (gdyby jakaś się urwała podczas demontażu lub była nadgnita). Nie wiem ile to wszystko przetrwa, ale jakoś pewniej się czuję wiedząc, że jeżdżę na oryginalnych Fordowskich wahaczach, które są cały czas prościutkie.
|
Hm... tak liczę i mi się za grosz nie kalkuluje;/ wymiana tulejek. A jak robić to wszystkie.
Robiąc na tulejkach i sworzniach Lema za same częsci wychodzi 544,20.
Doliczyć ~ 100 za stronę... to mam 750 PLN. Za sama kwotę to mam cale wahacze Mooga, które raczej są OK (podobno to TRW i generalnie są polecane także na forum volvo do S40/V50). Wahacze w sumie sam zrobię, a fakt faktem nie chce wsadzać lipy;/ porażka. A ponieważ moje zaufanie do zaufanych i polecanych mechaników bardzo spadło... to sami rozumiecie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Schylę dziś krzyża pod samochód i zobaczę jakie nabicia tam są. A jeśli Lem był wsadzany oryginalnie i jak patrze na 135kkm przebiegu zaczynam wątpić w tą jego jakość. W Focusie Mk1 wrzuciłem jako zamienniki NK i do tej pory ojciec lata bez zastrzeżeń (~60kkm przeleciane na nich, a autko ma juz 260kkm).