Cytat:
no dobrze a ktoś jest w stanie mi odpowiedziec jak bardzo to przeszkadza w jeździe ? jak pisałem wyżej za miesiąc mam ok 2000km do przejechania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Właśnie wczoraj wymieniłem jeden z tych wężyków
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. /paliła się kontrolka silnika a błąd na komputerze diagnostycznym P2002/ .. Po wczorajszym przeszukaniu samochodu w celu zlokalizowania potencjalnej usterki okazało się że jeden z tych wężyków był uszkodzony ..Więc udałem się do sklepu z wężykami i kupiłem na metry wężyk gumowy dodatkowo zbrojony do paliw ..koszt 2 metrów z 4 zaciskami = 23,00 zł po małej gimnastyce pod autem / bardzo mało miejsca - praktycznie praca na jedną rękę/ udało mi się wymienić jeden wężyk , drugi po oględzinach okazał się w nienaruszonym stanie wiec go zostawiłem . Po kilkukrotnym odpaleniu auta i przejechania ok 40 km kontrolka sama zgasła ... W Twoim wypadku jak masz dwa wiszące przewody musisz uważać aby je prawidłowo podpiąć , aby czujnik nie mierzył z odwrotnej strony oczywiście o ile jest jakaś różnica.
Rurka to jakiś zwykły odpowietrznik wiec go niczym nie zatykaj.