Małe sprostowanie
@
Misiekskrzypek
MK4 było służbowe, nie konfiguruje sam bo mam tylko prawo głosu, zamiast MK5 mogę tylko avensis zamówić, dla mnie wybór jest oczywisty, toyki jakoś nie czuje wcale...
Benzyna mi 6,8-12 pali w zależności od trasy i jazdy a za 2.0 dieselem przemawiają u mnie przebiegi (decyzja zakupowca, mi te 9 z kawałkiem przyspieszenia pasuje za to). Myślicie ze diesel 250 tyś. nie zrobi przy regularnym serwisie?
Kombinuje i oferuje ale na tytanium nie starczy funduszu przy kombi który chce względu na swoje pasje, potrzebuje zapakować go czasami po dach. Pytałem o te wyświetlacze bo to główna różnica Gold vs Titanium (tapicerka nie jest dla mnie istotna, dolne listwy w kolorze czarnym tez przeboleję). Wyższy tunel mi akurat pasuje bo rękę można swobodnie oprzeć.
Kurczę MK4 sporo przejechałem i mega dużo w nim czasu spędziłem i mam mega sentyment do niego za prowadzenie, mam nadzieje ze w nowym charakter zostanie mimo diesla
Nikt jeszcze o tym nie wspominał, jak oceniacie zastąpienie genialnych okrągłych nawiewów powietrza zwykłymi kratkami? Wg mnie to mogli zostawić bo to taki mega znak rozpoznawczy był