Odp: ST220 vs zwykłe 3.0
sseebbaa1 - Na angielskich forach roznice zewnetrzne sa dosc dobrze opisane (np tdci ST ma inne listwy, przedliftowe, a ST220 ma zwezajace sie w polifcie), ale jezeli chodzi o zawieszenie to kazdy pisze co innego, stad nie jestem pewien czy piasta na pewno jest inna.
Moj jest teoretycznie z 2005 ale chyba koncowka 2004. Nie wiem dokladnie kiedy byl ten ostatni lift, ale drazek biegow ma bez podnoszonej tulejki jak w najnowszych, wiec pewnie jeszcze to przed tym ostatnim liftem.
Co do maglownicy to wiecej osob pisalo, ale pewnie jest jak napisales.
Szperalem tez w Etis i w internecie i wielu pisze, ze "Special Suspension" jest do ST. Patrzylem na standardowe Titanium X i nie maja tego wpisanego, wiec na pewno chodzi o obnizone zawieszenie, ale ile z tego ze ST220 jest w TDCI a szczegolnie w moim to trzeba sprawdzic organoleptycznie.
Niestety swoje wahacze sprawdze dopiero za 3 tygodnie. Wiem na pewno, ze to co podaja firmy to sworzen normalnego, ale patrzac na amortyzatory NIVO i wg kazdej firmy to co pasuje do Ghia X pasuje tez do ST220, a to nie jest prawda.
|