Temat: [Mondeo 2007-2014] Klimatyzacja nie działa
View Single Post
Stary 15-04-2015, 08:05   #158
juri2069
ford::expert

Imię: wojciech
Model: Smax
Silnik: 2.0 TDCI / 140 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Klimatyzacja nie działa

Panowie ja kiedys dwukrotnie byłem u "faHHowca" od klimatyzacji i dwukrotnie odzyskało mi kilka gram. Jak sie później okazało to oszust ( był o nim temat na krosno24.pl )jak wielu innych i w tej maszynie jest opcja ustawienia aby wyświetlało CAŁOŚĆ ODZYSKANEGO CZYNNIKA lub ŚREDNIA NA ILEŚ TAM SEKUND i też dostawałem wydruk że kilka gram.

A później mądrzejszy i czujniejszy zanim podłączył moje auto sprawdziłem ile kg czynnika było w maszynie przed moim autem( zostało z poprzedniego auta ) i po robocie na wydruku. otóż okazało sięże miałem full, że różnica wynosiła ok 800 g i zmieszany gość zrobił tą usługę za niby "frajjer" bo byłem 2 raz

Po kilku dniach dzięki pomocy tego forum okazalo się że mialem spalony sławetny bezpiecznik od grzanych dysz spryskiwaczy i dlatego nie działała klima , a czynnika miałem zawsze full.

Pomyśl - skoro ci odzyska 8 g czynnika to musi ci dobić 800 więc za 100 g dostanie 10 zł co razem da 80 zł plus koszt usługi ok 100 zł.

Od tamtego czasu sprzed kilku lat jeżdżę do pana który po pracy dorabia w domu , ma prostą sprężareczke , i bierze 3 razy mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To tylko taka przestroga że nie każdy jest doktorem z powołania
juri2069 jest offline   Odpowiedź z Cytatem