Moim poprzednim autem, tj. Skodą Felicją 1.3 MPI 68 KM przejeździłem 6 lat na wielosezonówkach Dębica Naviagator 2. Łącznie jakieś ...sporo ponad 70 000 kilometrów (oczywiście nie na jednym komplecie). Sprawiały się dobrze i latem i zimą. Z tym że zimą raczej w góry się nie wybierałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza miasto tak. Nigdy nie było problemów. To są naprawdę niezłe opony za taką cenę. Zimą w mieście, na brei i kilku cm śniegu - żaden problem.
Inna sprawa że autem 200 kg cięższym i o prawie połowę mocniejszym..nie zdecydowałem się jeździć na wielosezonowych. Mam dwa komplety, zimowe i letnie.
Widziałem kiedyś w jakiejś gazecie motoryzacyjnej test opon wielosezonowych. Wyszło na to że przyzwoite wielosezonówki sprawiają się lepiej w zimie niż tanie zimówki.
Reasumując: przyzwoite wielosezonówki nie są złe. Ale moim zdaniem do małych (mniejszych) aut. Większe auto, większa moc, hm..ja się nie zdecydowałem. Twój wybór
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może choć trochę coś pomogłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Edit
Co do wytrzymałości Navigatorów
Auto (Skodę) wziąłem już z Navigatorami na obu osiach. Z przodu mało zużyte, z tyłu mocno. Kupiłem dwie nowe, nowe na przód, te z przodu na tył. Po 3 latach znów dwie nowe na przód, przednie używane na tył. Jakoś tak mi wychodziło: 3 lata i około 35-40 tys przebiegu i nowe dwie opony na przód a te z przodu na tył i jeszcze kolejne lata posłużyły. Czyli wychodzi że wytrzymałe dość
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I zgadzam się z przedmówcą że Navigatory są bardziej zimowe niż letnie. Ale z drugiej strony w lecie się dobrze sprawiały, szybkiego ścierania w lecie nie zauważyłem, a że śliskie na mokrym..nie podzielam opinii.