Cytat:
Ciekaw jestem rozwiązania, byłaby to nader fajna zabawka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Daj koniecznie znać!
|
Zamówiłem, przysłali, zamontowałem i nie działa..
..ale jestę indżynierę więc:
https://youtu.be/Kw26wgH7tQs
Sprężynek nie udało się dobrać idealnie, mogły być kilka mm dłuższe ponieważ przy zamkniętej klapie sprężyna nie była w pełni ściśnięta. Przy próbie otwarcia nie odbijało klapy. Pierwsze dystansy ok 2~3mm już odbiły klapę ale nie na tyle by siłowniki przejęły resztę roboty, dlatego wstawiłem tulejki 7mm i efekt jak na powyższym filmie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Micha cieszy, ale zauważyłem jedną wadę tego rozwiązania, o której gdzieś kiedyś na forum OCP wyczytałem. Sprężyna jednak cały czas generuje jakąś siłę, która poprzez siłowniki oddziałuje na klapę wypychając ją od konstrukcji samochodu. Zawiasy poddały się tej sile i jak zamek przy zderzaku trzyma ładnie to szpary między klapą a dachem powiększyły się ok 1~2mm. Nie mierzyłem bo już późno i ciemno, ale widzę po przewodzie anteny CB, wcześniej po zamknięciu klapy klinowało mi ją, teraz jest luźna...
IMAG0542.jpg
Pożyjemy, zobaczymy, muszę zmierzyć aktualne "szparki" i sprawdzać co kilka dni czy coś się dzieje.
Mimo to polecam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrowerek