Odp: Auto nie odpala - za niskie ciśnienie paliwa Common Rail
No witam. W sumie miałem małą przerwę w pisaniu na forum ale uzupełniam. Ogólnie wszystko co zrobiłem to wyjąłem cały układ paliwowy od A do Z i wszystko porozsyłałem w Polskę do stacji, w których zajmują się po kolei regeneracją pompy, czyszczeniem zbiornika itp itd.. Jedyne co mi robili na miejscu w ASO to regeneracja wtrysków i tak jak pisałem wyjęli co kazałem, a po regeneracji to włożyli do auta. Co do mojego ostatniego posta to fakt - ręce mi opadły jak sie dowiedziałem, że auto nie odpala po regeneracji całego układu paliwa. Co się okazało. Nasze kochane ASO wrzuciło mi do auta chińskie zaworki do wtrysków, więc od razu jak się dowiedziałem to zjechałem tych mechaników jak psów i powiedziałem, że złotówki nie zapłacę, a auto ma jutro o 9.00 stać zrobione z orginalnymi zaworkami. Po założeniu orginalnych zaworków od Delphi auto chodzi jak z salonu. Tyle w sumie w tym temacie, dzięki wszystkim za pomoc, wydałem w sumie 3400zł, ale nauczyłem się, że diesel to auto dla odważnych, a właściwie dla tych, którzy wiedzą co kiedy trzeba przeczyścić/wymienić itp. Tyle kasy wypadło mi z portfela, ale wiem chociaż jak obchodzić się z dieslem.