Aronik, reklamacja będzie strasznie trudna, jeśli już przejechał tym samochodem ponad 3000km. Można spróbować, lecz zaraz będą się czepiać, że tyle km przejechane i nie znają techniki jazdy, więc to wina obecnego właściciela, a u nich wszystko było ok. Temat jest trudny, sam przerabiałem ze swoim sprzedającym, choć u mnie gość był uczciwy i dogadaliśmy się.
Druga sprawa jeśli koleś zna się na silnikach forda to czemu zaczyna od d... strony, nic nie pomoże cyt:"
- sprawdzić kolektor
- sprawdzić klapy - choć te mogą być dobre bo coś tam grzebał przy kolektorze jakiś zaworek popuszczał czy coś i brzmiało mu to dobrze
- od razu odmę sprawdzić jak już kolektor rozkręcony
- przeczyścić egr, przepustnicę
- sprawdzić filtr paliwa - i tu mam pytanie, mechanik powiedział żeby sprawdzić czy jest filtr paliwa, tzn że może nie być filtra ?
- sprawdzić ciśnienie paliwa
- albo sprawdzić wtryskiwacze i tam już inna bajka będzie
- zobaczyć czy coś jeszcze zostało z katalizatora
- i wiadomo uszczelki chociażby ta pod klapą"
To są pobieżne sprawy ważne ale w tym przypadku nic nie dadzą. Przy całkowitym remoncie tak będzie to ważne później teraz za kilka km wszystko znów będzie pływać w oleju.
Sprawa filtra paliwa, jeśli ktoś coś kombinował to może być dodatkowy, ale ogólnie nasze mają w baku jeśli dobrze pamiętam ale to już musiałbym sprawdzić, jak dla mnie filtr nie jest tu żadną przyczyną. Proponuje sprawę filtra zostawić i zająć się tym co jest ważne.
"Haha a jak mechanik sprawdzał jakie mam spaliny to tak zakopciłem mu warsztat, że wszędzie siwo.
Na wolnych obrotach jakotako jeszcze przejdzie, ale na wysokich obrotach to już na spaliny nie da się przymknąc oka bo 10 krotnie coś mi tam przekraczało normę.
Powiedział mi na szybko, odstaw samochód i nie jeździj aż nie zajmie się nim mechanik."
Zakopciłeś bo bierze olej i spaliny są trujące a nie para wodna z CO2. Na wolnych obrotach jeszcze jakieś normy łapał, zapewne spaliny były mnie trujące ale czym wyższe obroty tym większe ciśnienie oleju w silniku a co za tym idzie więcej go spala, dlatego tyle przekraczał normę.
szybko odstaw samochód do mechanika - no cóż za wiele w nim się nie może już popsuć jeśli będzie olej a właściwie jego stan to bynajmniej bo nie zatrzesz więc jak zrobisz 15-25km nie powinno się nic stać. Oczywiście najlepiej go zrobić, ale u jakiegoś sprawdzonego mechanika. bo ten od forda to jak dla mnie jakiś podejrzany.
Skontaktuj się z tedi_k z Katowic
http://forum.fordclubpolska.org/member.php?u=104268 może on podpowie ci gdzie możesz odstawić samochód w waszych okolicach. Ważne jest by nie robił tego lepszy "spawacz" bo wywalisz kasę a efektu nie będzie.