View Single Post
Stary 18-04-2015, 22:07   #1595
Kuskus
ford::beginner

Model: Smax
Silnik: 2.0EB+Powershift
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał Misiekskrzypek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja mam pytanie z innej beczki, jesli chodzi o koncern volkswagena, czyli passat i nowy superb. Czy dalej jest tam taka kicha z zawieszeniem aluminiowym jak za czasow B6, ze co 40tys. km calosc do zrobienia i to w duzych kosztach (ok.4tys zl)? Tak mi mowili taryfiarze, ktorzy mieli B6 i jeden kolega, ktory z tego powodu sprzedal to auto? Ford teraz tez poszedl w aluminium, ale tuleje i miejsca, ktore pracuja sa dalej stalowe, wiec nie powinno byc problemu jak z pelnym aluminium u waga (specjalnie pytalem o to bardzo dokladnie podczas jazdy probnej, Mk4 potrafil czesto zrobic 300kkm bez zagladania do zawieszenia)
140 tkm w niecałe dwa lata zrobione paskiem B7. 2 x musiałem do aso jechać bo "wodę" w spryskiwaczu miałem a mróz chwycil i mi musieli coś tam odblokować. Poza tym nic. Ani skrzypów, ani stuków ani innych nie pożadanych atrakcji. Zobaczymy jak sobie z takim trybe życia mondeo poradzi ;-)
Kuskus jest offline   Odpowiedź z Cytatem