Temat: [Mondeo 2007-2014] Falowanie obrotów przy zimnym silniku
View Single Post
Stary 21-04-2015, 07:51   #27
kalwin
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MKIV Titanium
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2010
Domyślnie

Dzięki, to muszę do kogoś podjechać kto dysponuje interfejsem, bo motorek sam jakoś nie chce się oduczyć tej przypadłości ��

edit

Do kompa jeszcze się nie podpiąłem, ale coś chyba zaczyna się "adaptować", bo czasem jest całkiem normalnie, tzn. brak tych dziwnych objawów opisanych wyżej. Albo to jakiś zbieg okoliczności. Fakt, że na razie po mieście pojeździłem, raczej niewiele - trzeba się na majówkę chyba wybrać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zastanawiam się jeszcze, czy prawidłowym objawem jest lekkie uchylenie przepustnicy na wyłączonym, a po przekręceniu kluczyka do kontrolek (bez odapalania), przepustnica zamyka się całkowicie i brzęczy? - tak było zawsze, tzn. odkąd tam zaglądałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co ciekawe po odpaleniu, wydaje mi się, że nadal jest zamknięta - i tu zastanawiam się którędy "tlen" dostaje na wolnych obrotach? - w tej wersji chyba nie ma bocznikowego? - ale dopiero poznaję motor, więc mogę być w błędzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kalwin ; 24-04-2015 o 09:50
kalwin jest offline   Odpowiedź z Cytatem