Cytat:
|
Panowie wydaje sie, ze poszukiwania "zlodzieja pradu" sie zakonczyly.
Po wyjeciu radia prady wrocily do normy (do 100mA po 10-15 minutach od zamkniecia).
Dziekuje wszystkim za pomoc!
Zgodnie z biuletynem podjechalem do ASO wymontowali radio ale okazalo sie ze jest wyprodukowane miesiac pozniej niz obejmuje biuletyn (a usterka pewnie ta sama co opisuje TSB), stad zostaje naprawa radia na wlasna reke (czyli min 400zl). Znacie kogos z Wroclawia kto naprawia te radyjka (poza c-tronic z Zernikow, oni chca 600-800zl). Dzwonilem, tez do Katowic-Skanbis, Sochaczewa-Komtel i Poznania-Bestronic - wszyscy po 400zl i najlepiej rozmawialo sie z Bestronic-iem.
btw: po zabawie z wyjmowaniem bezpiecznikow musialem zaprogramowac piloty w ASO (reczna metoda nie dzialala) - udalo sie wytargowac na 50zl za 2 sztuki przed - po naprawie okazalo sie ze musieli wymienic bezpiecznik i podpiac IDS-a (postraszyli ze gdybysmy nie ustateli ceny na poczatku to koszt takiej zabawy bylby 200-250zl) :-)
|
Kolego mam ten sam problem z radiem - jak auto postoi 4-6 dni to nie może się uruchomić. Wszystko zgadza się z biuletynem, ale niestety moje radio jest z 11 maja 2009, a w biuletynie jest ponoć do maja 2009.
Mam tez identyczny problem z rozładowywaniem akumulatora. Do tego jak zamknę auto, to słychać charakterystyczne dwukrotne tyknięcie. Dzieje się tak po około 1,5 minuty od zamknięcia auta i później co 1-2 minuty. Prawdopodobnie przekaźnik. Zaobserwowałem też, że przy zaciągniętym hamulcu ręcznym dodatkowo na desce pojawia się kontrolka hamulca. Gaśnie po chwili i znowu się zapala w momencie działania przekaźnika. Kontrolka się nie zaświeca, kiedy hamulec jest spuszczony, mimo że słychać to charakterystyczne tykanie przekaźnika.
Chyba trzeba spróbować odłączyć radio. Odezwę się!
Aktualizacja z dziś: po wyjęciu bezpiecznika też słychać tykanie, równo co minutę (sprawdzałem ze stoperem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Natomiast przy zaciągniętym ręcznym zwróciłem uwagę, że kontrolka hamulca ręcznego w ogóle nie gaśnie. Diagnozuję dalej.
Ford S-max, 2,0 diesel, skrzynia automat, elektryczny hamulec ręczny, podgrzewane fotele, klimatronik, akumulator Centra Futura 2 lata.