Cytat:
|
Powiedzcie mi czy jakiegoś jeszcze brakuje?
|
Przewód idący od osuszacza do chłodnicy klimy?
Cytat:
|
Po drugie: Z czujnika oblodzeniowego w dmuchawie wychodzi taka 4-pinowa wtyczka, a ja w swojej instalce tego nie mam. Wracać na szrot szukać reszty instalki od dmuchawy,czy gdzieś mogę mieć tą wtyczkę ukrytą w okolicach starej dmuchawy?
|
Czujnik oblodzeniowy jest częścią instalacji, przez niego przechodzi zasilanie idące na sprzęgiełko klimy. Jeśli tej wtyczki w wiązce nie ma, to znaczy że masz albo niekompletną wiązkę z uciętymi kablami, albo ktoś zmostkował czujnik (nie jest konieczny do działania klimy).
Cytat:
|
Pytanie numer 3: Jak długie szpilki do sprężarki potrzebuję, czy to mogą być zwykłe śruby?
|
Co do długości to najwcześniej wieczorem będę mógł zmierzyć. A czy zwykłe - na pewno nie takie z marketu budowlanego - twardość min. 8.8
Cytat:
|
I tu pytanie do ekspertów: Dlaczego świeci mi żółta dioda po wciśnięciu przełącznika AC?
|
Bo to zwykły przełącznik z żarówką, a fragment wiązki kabinowej łączącej przełącznik ze skrzynką bezpiecznikową jest taki sam w aucie z klimą/bez klimy. Inaczej mówiąc - to że zapaliła Ci się żarówka w przełączniku klimy znaczy tylko tyle że masz dobry przełącznik
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.