View Single Post
Stary 24-04-2015, 23:12   #1
MasterCogito
ford::beginner

Imię: Wojtek
Model: S-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 12.2011
Domyślnie Jak zamontować schowek pod fotel kierowcy?

Właśnie zakupiłem schowek pod fotel kierowcy do mojego Maksia i po przejrzeniu wątków na ten temat mam więcej wątpliwości niż pewników. Wiem, że schowek jest mały, głośno i ciężko pracują jego prowadnice, łatwo można urwać przedni panel a nawet jest problem z łatwym jego otwieraniem. Znalazłem też kilka bardzo ciekawych zdjęć, ale nadal nie wiem jak i do czego ten schowek jest przymocowany.
- Czy przykręca się go bezpośrednio do płyty podłogowej przez wykładzinę (w używce w otworach były ... łby nitów)?
- Na zdjęciach schowek jest uniesiony dość wysoko nad podłogę by łatwiej można było włożyć rękę w uchwyt jego panelu, a więc czy stosuje się jakieś podwyższające przejściówki (jak przymierzałem go pod fotelem, to u mnie leżał bezpośrednio na podłodze i trudno było uchwycić szufladę za uchwyt w panelu przednim)?
- Czy jest on może podwieszany pod fotel (gdzie i do czego?), bo analiza zdjęć wskazuje, że może on przemieszczać się razem z fotelem?
- Czy montaż schowka wymaga odkręcenia całego fotela (jak to zrobić), bo jest raczej "słabe" dojście z rękami i narzędziami pod fotelem.
Te wątpliwości rzuciły mi się tak po pierwszej przymiarce do montażu tego schowka. Przeorałem forum S-Maxa i znaczną część netu, ale szczegółowej odpowiedzi na powyższe pytania nie znalazłem. A tak w ogóle to ten schowek jest znacznie węższy niż dostępne miejsce pod fotelem (z elektrycznym podnoszeniem) - choć jest Maksiowy (chyba, że różnią się do foteli przed- i poliftowych).
No to jak towarzysze, pomożecie?
Z góry dziękuję za towarzyską odpowiedź!!!
MasterCogito jest offline   Odpowiedź z Cytatem